|

66 boektitels, 66 hoofdstukken

33 over filosofie, 33 over religie, geschiedenis,

marketing en andere onderwerpen

 

Wanneer haar adoptiemoeder het huis verlaat om zich aan te sluiten bij een gesloten christelijke beweging roept dat bij de achttienjarige Naomi Wijsman tal van vragen op.

Met algemene vragen – over geloof, kennis en ethiek – kan Naomi terecht bij haar filosofiedocent Yorick Mocks. Maar voor antwoorden op vragen over de christelijke groep is concreet onderzoek vereist – onderzoek waarmee Naomi zich in onvoorzien gevaar begeeft.

 

In de loop van het verhaal worden de inzichten van kopstukken uit de westerse filosofie helder en speels uitgelegd.

 

66 Boeken is een prettig leesbare introductie voor beginners, een vermakelijke roman voor gevorderden en een ideaal achtergrondboek voor middelbare scholieren die filosofie als examenvak hebben gekozen.

In dit boek komt de filosofie van de Verlichting en de Romantiek aan de orde – van Spinoza en Leibniz tot aan Schopenhauer en Nietzsche.

 

 

 

66 Boeken verschijnt medio maart 2018

 

Van R.P.Bosch verscheen bij uitgeverij IJzer eerder 84 Namen:

“… het eigentijdse antwoord op De Wereld van Sofie .” (CKN )

“… filmische roman … knap gecomponeerd plot.” (Filosofie )

 

In hoeverre is 66 Boeken een roman?


66 boeken speelt zich gedeeltelijk af in de  stad 'Warchum,' ergens  in de buurt van  'Barsingerbroek' en 'Tuitjengeul', waar de geschifte marketingmagnaten van 'Euroholic,'  net als de 'Warchumse boekensnuivers,'  boodschappen doen in de  'Denenmarkt'.
Ga echter de Velsertunnel door en je  belandt in hartje Haarlem. Echte boeken zoals Nietzsches Aldus sprak Zarathoestra en minder echte boeken zoals 'Maak je brand cool – marketing voor de nieuwe generatie' zijn verkrijgbaar in antiquariaat 'het Boekenzaaltje'.

Toch is één zaak 100% zuiver:
De filosofie in 66 Boeken is authentiek,  onvervalst en betrouwbaar. De filosofiecursus in 66 boeken brengt de lezer dan ook echte filosofiegeschiedenis bij.

Is 66 Boeken een vervolg op 48 Namen?

 

66 Boeken kan worden gelezen zonder eerst 84 Namen te hebben gelezen. 66 boeken beschrijft een nieuw hoofdstuk in het leven van de  hoofdpersoon Naomi Wijsman en 66 boeken onderwijst filosofie uit een nieuwe periode in de filosofiegeschiedenis.

 

Waarom heet '66 Boeken' '66 Boeken'? Uit het boek:

 

‘De wijsheid van Jezus wie?’ vroeg ik.

 ‘Van Jezus Sirach,’ zei mijn moeder. ‘Een Bijbelboek dat jullie niet kennen. Ik kende het ook niet, tot ik bij de leesgroep van pastor Gijs ging.’

 ‘Apocrief,’ vulde mijn vader aan. ‘Het staat niet in onze Bijbel, maar wel in die van de katholieken. Met nog zes andere die wij ook niet lezen. De zesenzestig boeken van de Heilige Schrift zijn er voor de katholieken drieënzeventig.’

 

 

Een filosofiegeschiedenis
ROMAN

ga naar de top van de pagina

Het is zover!
|

66

BOEKEN

|

ligt maart 2018

in de boekwinkel!
|

scroll naar beneden voor meer info...

RPBosch.com