'Het is geen sinecure om filosofie toegankelijk te maken zonder afbreuk te doen aan haar complexiteit. Om filosofie op een geloofwaardige manier te mengen met fictie, is al helemaal geen kattenpis. R.P. Bosch flikt die shit. '

 

'66 Boeken, onlangs verschenen bij IJzer, is een geslaagde synthese van vertelkunst en wijsbegeerte.   ***** '

 

(Hard/hoofd)

 

66 boektitels, 66 hoofdstukken,

33 over filosofie, 33 over religie, geschiedenis, marketing en andere onderwerpen.

 

Wanneer haar adoptiemoeder het huis verlaat om zich aan te sluiten bij een gesloten christelijke beweging roept dat bij de achttienjarige Naomi Wijsman tal van vragen op.

Met algemene vragen – over geloof, kennis en ethiek – kan Naomi terecht bij haar filosofiedocent Yorick Mocks. Maar voor antwoorden op vragen over de christelijke groep is concreet onderzoek vereist – onderzoek waarmee Naomi zich in onvoorzien gevaar begeeft.

 

In de loop van het verhaal worden de inzichten van kopstukken uit de westerse filosofie helder en speels uitgelegd.

 

66 Boeken is een prettig leesbare introductie voor beginners, een vermakelijke roman voor gevorderden en een ideaal achtergrondboek voor middelbare scholieren die filosofie als examenvak hebben gekozen.

In dit boek komt de filosofie van de Verlichting en de Romantiek aan de orde – van Spinoza en Leibniz tot aan Schopenhauer en Nietzsche.

 

 

Van R.P.Bosch verscheen bij uitgeverij IJzer eerder 84 Namen:

“… het eigentijdse antwoord op De Wereld van Sofie .” (CKN )

“… filmische roman … knap gecomponeerd plot.” (Filosofie )

Is 66 Boeken fictie?


66 boeken speelt zich gedeeltelijk af in de  stad 'Warchum' ergens  in de buurt van  'Barsingerbroek' en 'Tuitjengeul', waar de geschifte marketing magnaten van 'Euroholic'  net als de 'Warchumse boekensnuivers'  boodschappen doen in de  'Denenmarkt'.
Ga echter de Velser tunnel door en je  beland in hartje Haarlem. Echte boeken zoals Nietzsche's Aldus sprak Zarathoestra en minder echte boeken zoals 'Maak je brand cool' – 'marketing voor de nieuwe generatie' zijn verkrijgbaar in 'Warchums' enige nog overgebleven boekhandel 'het Boekenzaaltje'.

Toch is één zaak 100% zuiver:
De filosofie in 66 Boeken is authentiek,  onvervalst en betrouwbaar. De filosofie cursus in 66 boeken brengt de lezer dan ook zeer echte filosofie bij.

Is 66 Boeken een vervolg op 48 Namen?

 

66 Boeken kan worden gelezen zonder eerst 48 Namen te hebben gelezen. 66 boeken beschrijft een heel nieuw hoofdstuk in het leven van de  hoofdpersoon Naomi Wijsman, en 66 boeken onderwijst filosofie uit een heel nieuw segment in de filosofiegeschiedenis..

Waarom heet '66 Boeken' '66 Boeken'? Een kleine hint uit het boek:

 

" ‘De wijsheid van Jezus wie?’ vroeg ik.

 ‘Van Jezus Sirach,’ zei mijn moeder. ‘Een Bijbelboek dat jullie niet kennen. Ik kende het ook niet, tot ik bij de leesgroep van pastor Gijs ging.’

 ‘Apocrief,’ vulde mijn vader aan. ‘Het staat niet in onze Bijbel, maar wel in die van de katholieken. Met nog zes andere die wij ook niet lezen. De zesenzestig boeken van de Heilige Schrift zijn er voor de katholieken drieënzeventig.’ "

 

Een Filosofiegeschiedenis
ROMAN

 

R.P.Bosch
|

66

BOEKEN

|

Een Filosofiegeschiedenis

ROMAN
|

scroll naar beneden voor meer info...

RPBosch.com